De leukste communie uitnodigingen en tips voor een top feestje

Een communie is een speciale aangelegenheid voor je zoon of dochter. Je communie vieren houdt in dat je voor de eerste keer de eucharistie nadert. Voor gelovigen is dit een bijzonder moment. Het betekent ook dat je kind niet meer kind is, maar al de eerste kleine stapjes richting een volwassener leven maakt. De kerkelijke dienst is een mooie plechtigheid waarvoor je kind best wel gespannen kan zijn. Maar hoogstwaarschijnlijk verheugt hij of zij zich het meest op het feestje achteraf! Als je zelf een feestje organiseert hoeft dat niet persé heel veel geld en tijd te kosten. Zeker niet als je vooraf onze handige tips in acht neemt! Het eerste waaraan je kunt denken is de gasten uitnodigingen. Anders is er natuurlijk geen feestje! De leukste en mooiste communie uitnodigingen kun je vinden bij Kaartje2go!

communie uitnodigingen

Communie uitnodiging maken: wie nodig je uit?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je de gasten uitnodigt voor het feestje van je kind. Hierbij is het van belang dat je eerst bedenkt hoeveel gasten je wilt uitnodigen. Pas als je dit hebt vastgesteld kun je de rest van het feest organiseren. Zo is een feestje met een klein gezelschap leuker in een kleine ruimte (zoals bij je thuis) dan in een grote zaal. Ben je van plan om het groots aan te pakken? Dan is je huiskamer waarschijnlijk al snel te klein! Een andere belangrijke factor is: wie zijn je gasten? Nodig je voornamelijk ouders, tantes, ooms en grootouders uit of richt je jouw feest voornamelijk op kinderen?

Vergeet niet de uitnodigingen ruim op tijd te sturen, doorgaans is 2 of 3 maanden van tevoren een goede richtlijn.

communie uitnodiging

Waar is het feestje?

Ben je van plan om veel mensen uit te nodigen op het communiefeest van je kind? In dat geval is het misschien makkelijker om van te voren een locatie af te huren. De locatie kan de hapjes en drankjes ook verzorgen wat jou weer veel werk scheelt. Ga je er echt een feestje van maken? Kies dan ook voor een feestelijke en kleurrijke uitnodiging zoals onderstaand voorbeeld!

communie uitnodigingen

Tips voor een thuisfeestje

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarnaast zorgt een goede voorbereiding ervoor dat het feestje niet in de soep valt. Onderstaand een aantal punten waarop je kunt letten:

 • zijn er genoeg stoelen en tafels zodat iedereen kan zitten (vooral wanneer er gegeten gaat worden);
 • heb je voldoende borden en bestek;
 • vergeet niet de decoratie zoals mooie lampionnen, ballonnen, slingers en natuurlijk bloemen;
 • voor de kinderen is een beetje vermaak altijd leuk denk aan een springkussen, goochelaar of bedenk leuke spelletjes (koekhappen, spijkerpoepen of levend stratego).

Nog een paar praktische tips:

 • probeer een fotograaf te regelen of vraag iemand uit je omgeving om deze speciale dag vast te leggen;
 • is je kind een kleine wildebras? Zorg dan voor reserve kleding;
 • een aparte tafel voor alle geschenken kan heel fijn zijn, iedereen weet dan meteen waar ze het cadeau kwijt kunnen.

Communie uitnodigingen zelf ontwerpen

Bij Kaartje2go is de keuze aan diverse communiekaarten voor jongens en meisjes enorm. Maar het is ook mogelijk om helemaal zelf, of samen met je kind leuke communie uitnodigingen te ontwerpen! Bij ons krijgt je heel veel vrijheid om een communiekaart te maken die helemaal bij jouw kind en het feestje past. Je kunt een foto uploaden en de kaart verder opleuken met extra foto’s, figuurtjes, leuke teksten en kaders.

communie uitnodigingen
Communiekaarten maak je gemakkelijk zó

 1. Kies een communiekaart van hoogstaande designers
 2. Personaliseer je communiekaart je met een eigen foto, teksten en/of logo
 3. Upload adressen of laat pakket met kaarten bezorgen
 4. Wij doen de rest; wel zo handig!
Maak een communiekaart